Tuesday, September 19, 2006

Maté

Saptamana trecuta, undeva in haosul lucrativ in care m-am aflat, am gasit o portita catre o ceainarie cunoscuta doar de cativa initiati... Zaza, stiu ca trebuia sa iau piatra in gura cu tine, dar s-a intamplat sa ajung acolo in alta companie. Ma revansez, promit! :)

Cert este ca mi-am redescoperit pasiunea nestavilita pentru Maté, in special pentru Maté Carnival pentru ca este cu... scortisoara, evident! :) Asadar, notati linkul asta pentru decembrie, in caz ca va aflati in criza de inspiratie cu cadourile :D

Later edit: am primit bombillas! 2! cu Maté verde! Daca vreti sa-mi faceti surprize, gasiti si alte soiuri prin ceainarii :D

19 comments:

mariusiionita said...

hmmmm, ceainaria din dorobanti....
poate o sa incerci si ceaiul verde cu cirese japoneze, sau ceiaul negru cu bergamota, sau ceaiul alb, sau din nou verde cu iasomie...

Zaza said...

nu ceainaria din dorobanti, nu ceainaria din dorobanti, nananananèreeeee!!!!

ps: te iert, asta numai pentru ca fara blogul tau viata ar fi si mai nasoala decat se ocupa de capul ei sa devina ;-)

Sandra G said...

culorile si fructele ma plictisesc, pentru asta am sucuri! :) maté este viatza! am zis! si intr-adevar, nu e ceainaria din dorobanti :D

Anonymous said...

somebosy stop me!

pierd avionu', cucoana!!!!

Zaza said...

fusei io, Zaza, astia au ceva cu mine

Anonymous said...

Maté? Arată (şi sună) într-adevăr foarte chic, dar, cu toate că nu m-aş opune jamais la eleganţa unui franţuzism, cazul de faţă s-ar încadra mai degrabă ca chiriţism: mania americanilor de a folosi accente diacritice pentru a deosebi împrumuturile europene de cuvintele englezeşti (de pildă, grandé/grande) este de vină.

Termenul corect este "mate" -cu accent tonic pe prima silabă-, de la "yerba mate" ("yerba" este alomorful sud-american pentru "hierba", iarbă; "mate" provine din cuvântul quechua "mati", ceaşcă).

În orice caz, dacă ai şansa îţi recomand cu căldură să guşti chimarrão, varianta braziliană: fierbinte şi mai gustoasă, ca orice alt lucru în comparaţie cu echivalentul argentinian.

PS: Rendez-Vous, de pe Edgar Quinet?

Sandra G said...

Multumesc de precizari... se pare ca sunt doar fan in devenire, inca nu stiu toate dedesubturile uber-ceaiului cu pricina. Data viitoare o sa fac research mai aprofundat inainte sa dau cu blogu' :)

PS: Nu! :)

Anonymous said...

Ça me fait plaisir, mademoiselle!

PS: ... Et ça me fait curieux, mademoiselle!

Sandra G said...

À propos de curiozitate, care esti? :)

Anonymous said...

Cred că lipsea un "respectiv" între "echivalentul" şi "argentinian" ca să nu se fi răstălmăcit veşnica mea dragoste pentru Argentina... Heh. Enfin.

Nu ne-am întâlnit niciodată, dar de când am găsit par hasard (şi citit cu interes) blogul tău n-aş mai îndrăzni să spun că nu te cunosc. Cât despre mine: să nu vă apropiaţi copiii! Bon vivant, crapule, débauché; străin get-beget cu mélange genetic, călător îndrăgostit de Bucureşti şi de cultura românească...

... Şi prea leneş să am un blog propriu.

Zaza said...

Ia liniste!!!

Sandra are fani.

Va multumesc pentru intelegere:))

Zaza said...

Io zic...

deboseul bon vivant sa se desconspire (cf. Realitatea Tivu), ca tot e la moda

ps: the round's on me.

zaza said...

oooffff, uite de ce nu doarme Marghioala in noaptea asta...

io cred ca e Dan Chisu, deboseul nostru...pareri? solutii? opinii?

Desecretizarea et que ça saute!!!

Sandra G said...

Domnule A. Nonyme, e oficial, ma intrigi... sau mai bine zis ma intriga folosirea limbii franceze cum n-am mai vazut la conationali, in afara de fosti colegi de liceu.

Asta te roade si pe tine, Zaza, este? :)

Oricum, este foarte placut sa descopar cititori de pensees-lutze pe care nu-i cunosc, inseamna ca nu scriu doar pentru prieteni.

A la prochaine! :)

Zaza said...

oiiiii...clar ca asta ma roade si pe mine si pt ca din cauza asta io nu ma duc azi la biurou, moolte mooltzamiri Marelui Anonim ;))

Domnu John Doe, aicea nu e Lost e Found, cf.postul Anciens du Lycée Anna de Noailles !

Par conséquent, que vous soyez Dan Kishu ou Toader Paleologu ou bien Cioroianu (j'ai passé ma nuit à [imaginer qui vous êtes]lire un bon fantasy, soyez un homme comme on n'en fait plus et bas les masques!!

ps: si vous êtes Nicolas S., à mon avis, restez chez vous et mettez-vous au crochet.

Anonymous said...

Am vrut să păstrez un peu de silence cu speranţa că intriga o va răpi în continuare pe Zaza din seraiul muncitoresc. De prisos am încercat, hélas. Pare-se că au rămas departe zilele în care, printre numeroasele virtuţi care li se cereau domnişoarelor, nu era şi cea de a se trezi devreme.

Sunt mai tânăr ca Dan Chişu şi mai frumos ca Toader Paleologu, ceea ce nu e prea mult spus (heh). Dar nici nu sunt român (§ "străin get-beget cu mélange genetic") nici nu sunt celebru, aşa că nu prea văd în ce fel, dacă ar fi cazul, aş putea să vă satisfac curiozitatea.

Bas les masques? Vă reamintesc că rămâne de ştiut unde, în afară de la Rendez-Vous, servesc mate în Bucureşti...

Sandra G said...

Stimabile Anonim, din cate poate ca ati putut vedea de curand, i-ati ramas Zazei in sistem, pare-se ca este de-a dreptul traumatizata de aparitia dvs.

In ceea ce ma priveste, nu voi divulga secretul locantei decat dupa o explicatie satisfacatoare a sintagmei 'strain get-beget cu menalge genetic'. Curiozitatea mea se refera doar la istoria dezvoltarii discursului dumneavoastra, care mi se pare deosebit de diferit :)

Asadar, de va doriti sa raspundeti santajului de mai sus si eventual sa o capiati in continuare pe Zaza, va invit sa impartasim secrete la pensee.lutza@gmail.com.

Anonymous said...

Nobila doamna, stimate domn,

Deoarece evenimentul se cere comentat la detaliu si pentru ca nu vreau sa poluez aceasta pagina cu raspunsuri cat Brazilia, redez-vous immédiatement pe Rapirea, unde-i raspund indata neicusorului, cu toate formalitatile de rigoare.

A bon entendeur, salut!

Zaza

Anonymous said...

Second batch of suspects:

Wilmark

Gabriel Hennesey

Jonathan Scheele (asta e la misto;))

domnule draga, ai mila de administratia României !! ;))