Tuesday, June 12, 2007

Apel - se fura Green Hours & co. :(

Am primit mesajul de mai jos pe mail. Desi n-am mai calcat prin Green Hours de nu stiu cand, locul ala inseamna lucruri pentru Bucuresti. Mi-ar parea rau sa se intample ce scrie mai jos. Nu stiu cum altfel as putea ajuta decat postand comunicatul, in speranta ca ajunge sa il citeasca cineva care poate face ceva.


"Adresa din Calea Victoriei 120, sediu al Grupului pentru Dialog Social, al Revistei 22, al primei Librării Humanitas şi al Green Hours 22 jazz-café şi Teatrul LUNI de la Green Hours, este în pericol să dispară de pe harta culturală-socială-artistică a Bucureştiului, a României.

În urma mai multor inginerii legislative, urmate de: întîi, pur şi simplu greşeli de vot (datorate superficialităţii majorităţii parlamentarilor); cumulate apoi, cu “voturi de pedepsire şi resentimentare” (datorate caragialeştii situaţii politice actuale), imobilul în care îşi desfăşoară activitatea entităţile socio-culturale de mai sus este pe cale să fie trecut abuziv şi nelegal din starea de proprietate publică de stat în proprietatea uneia sau celeilalte dintre cele deja două stranii si fantomatice organizaţii cu acelaşi nume (sic!): Fundaţia Naţională pentru Tineret.

Votul prin care se va statua dacă imobilul în care funcţionăm va fi cedat patrimoniului FNT va avea loc în Camera Deputaţilor – forul decizional pentru aşa-numita “LEGEA TINERILOR”.

Termenul maxim pentru votare este 26 iunie, a.c.!!!

În măsura în care una sau alta dintre activităţile ce au loc de ani de zile în Calea Victoriei 120 vă spune ceva pozitiv, în măsura în care credeţi că “un ceva pozitiv” trebuie să continue, în măsura în care consideraţi că pentru ca “ceva pozitiv să continue”, cetăţenii merită să aibă un cuvînt de spus, Green Hours & Teatrul LUNI SOLICITĂ ARTIŞTILOR, PRIETENILOR, COLABORATORILOR, PUBLICULUI, JURNALIŞTILOR, să îşi spună cuvîntul răspicat. Adică să susţină “din toate poziţiile” şi prin toate mijloacele (paşnice – aviz detractorilor!) care le sînt la îndemînă, continuitatea acestui spatiu, în contra abuzului şi “pedepsirii prin eliminare” a uneia din încă prea puţinele zone stabile de independenţă culturală, artistică, socială şi politică din România.

Vă solicităm să trimiteţi mailuri şi scrisori de protest parlamentului, guvernului, conducerilor partidelor din care faceţi, eventual, parte:
Cabinet Prim Ministru: raluca.berleanu@gov.ro
PSD: psd@cdep.ro
PD: pd@cdep.ro
PNL: pnl@cdep.ro
UDMR: udmr@cdep.ro
Comisia pentru învăţămînt, ştiinţă şi tineret de la Camera Deputaţilor: cp09@cdep.ro

Vă solicităm sprijinul direct în acţiunile pe care le vom organiza în apărarea acestei zone: Marţi 19 iunie, la ora 13, Grupul pentru Dialog Social a invitat membri şi simpatizanţi ai GDS, precum şi ai altor ONG-uri, oameni de cultură, la un miting de solidaritate, în curtea din Calea Victoriei 120.

Green Hours vă lansează chemarea de a sprijini cu prezenţa această prima acţiune de protest. (Informatii suplimentare in nr-ul de marti 12 iunie al Revistei 22 si la www.gds.ong.ro)

Vă mulţumim pentru sprijin,
Voicu Rădescu,
Director executiv Green Hours & Teatrul LUNI"

2 comments:

amdraci said...

si l-a citit cineva?

Cavalera said...

am cautat pe net de Fundatia pentru Tineret si se pare ca aceasta fundatie e una cam fantoma si care beneficiaza de foarte multe fonduri in urma legi dubioase. pacat de ceea ce se intampla