Tuesday, December 18, 2007

Amintiri

De fiecare data cand cineva ma intreaba "ce mai faci?", raspund ce raspund si ma intreb de ce nu dau raspunsuri mai sincere, cum ar fi "imi traiesc visele", sau "ma fac fericita in fiecare zi", sau "ma bucur de ce si cu cine fac".

Pentru fostii depresivi, cred ca fericirea are alt gust decat pentru restul oamenilor. Dupa ce te-ai cunoscut at your worst, dupa ce ai trait starea aia in care nimic nu face sens si orice stimul scoate ce-i mai rau si urat din tine, dupa ce ai fost leguma si nu te-ai implicat cu adevarat in nimic, orice activitate fiind un chin si o corvoada, cand esti fundamental bine esti si mandru de asta.

Toate astea au fost de mult, au trecut multe ape pe sub multe poduri de atunci. Insa depresia nu se uita. Amintirea ei e ca o cicatrice, iar cicatricele sunt un lucru bun din cel putin doua motive. Le porti cu mandrie pentru ca arata ca ai trecut printr-o experienta care nu te-a daramat, ci te-a facut mai destept si iti amintesc de faptul ca nu esti infailibil, ca propriul tau corp sau propria ta minte iti pot juca feste si ca o parte din tine trebuie sa ramana mereu vigilenta pentru a te trage de maneca atunci cand este cazul. Cum zice Salome, "o sa mor cu ranile mele, nu din cauza lor" :)

Dimineata ma trezesc zambind. Ma duc la munca cu pasiune si placere, iar neajunsurile inerente oricarui job nu sunt mai mult decat niste urme de praf care nu fac cizmele preferate sa fie mai putin preferate. Ma intalnesc cu oameni care inseamna lucruri pentru sufletul meu, care ma stimuleaza emotional, mental si imi ridica nivelul de energie. Cand trag linie la sfarsitul unei saptamani, plusurile sunt mult mai multe decat minusurile. Si e al naibii de bine!

Da! Ma laud! Sunt mandra de mine, frate! :) De cand eram mica vroiam sa schimb lumea. Acum ca am schimbat-o pe a mea, simt ca pot sa o schimb si pe a altora, iar asta imi da un feeling de nedescris.

9 comments:

Alexandra said...

felicitari doamna! :)

nici macar nu iti dai seama cum traiesc si simt fiecare cuvintel al acestui post ca fiind ceva ce vreau si eu sa zic. bine ca ai gasit tu cuvintele potrivite si acum citesc si ma regsesc.

e un sentiment genial sa stai si sa iti dai seama ca da, schimbi lumea, pornind de la cea proprie. e inaltator si reconfortant, totodata.

sa mergi mai departe, asa frumos si ordonat! :)

len said...

Fosti depresivi au cu atat mai multe motive de bucurie decat optimistii permanenti pentru ca inteleg ambele fatete. Sa ne bucuram :)

cristina said...

heh, sa-nteleg ca exista viata dupa ce esti at your worst? ma bucura si pe mine ce am citit azi aici. as vrea sa stiu secretul :) sa te trezesti zambind dimineata mi se pare chiar un obiectiv de neatins momentan...

Sandra G said...

@ alexandra: multumesc... ma bucur ca esti in filmul asta! sa luam pe toata lumea in film cu noi! :)

@ len: da si da! e exact vorba de mai multe motive de bucurie... nu e ca fostii depresivi se bucura "mai tare" sau ceva, ci se bucura de doua ori :)

@ cristina: daca esti at your worst si stagnezi, mai urmeaza un "even worst" care te va scutura sa schimbi ceva... secretul e sa prinzi momentul ala in care ai atins fundul oceanului si sa impingi cat te tin picioarele spre suprafata... scrie-mi un mail daca vrei sa mai vorbim, imi place sa spread the gospel of joy :) cine stie... poate ca fix asta e momentul pentru tine si eu sunt o stelutza de mare care te ajuta sa nu te zgarii cand o iei in sus :)

runbaby said...

sa facem un club al fostilor depresivi care au ajuns bine, sa nu zicem departe :). excelent, m-am regasit in mare masura in ce ai scris.

Sandra G said...

vai cat ma bucur! yay! there is life on this planet! :)

len said...

Cum faci insa sa mentii? Natura pesimista nu se lupta continuu sa-ti strice starea?

Anti said...

frumos ... lady, da' ce ma fac dupa ce I hit rock bottom, m-am avantat spre suprafata si m-am blocat aproape de luciul apei, il vad, da' nu mai am forta pentru ultimul efort, acela de scos capul din valuri, limbo, limbo ...

artistu said...

E bine sa fi optimist ! Iar daca nu stiti de unde sa va luuati resursele de "optimism" nu stiu ce sa va spun ! Eu simt ca vin din interior, pur si simplu !
;)