Tuesday, January 15, 2008

de facut in 2008 #2

In saptamanile de liniste de dupa concediu, am apucat sa recuperez oaresce lecturi online. Am descoperit un site bestial de dezvoltare personala / self-management / tips & tricks - Lifehack. Va recomand cu caldura sa cititi cat apucati din el. Acolo erau mai multe posturi despre blogging (de ce ti-ai face blog si cum sa-l folosesti pentru dezvoltarea ta personala etc.), mai multe mentionand valoarea de "track record" a blogurilor personale. Ocazie cu care inaugurez label-ul "track me" :)

Stati asa ca nu s-a terminat introducerea! Mai am de zis de doua teste foarte tari pe care le-am gasit via nu mai stiu cine... Unul se gaseste pe AuthenticHappiness (va inregistrati, intrati in test center si alegeti VIA Signature Strenghts) si celalalt pe PersonalDNA.

Ok... si va testati si va zice ca sunteti asa si pe dincolo.... evident ca e mai mult de atat! :)

VIA Signature Strenghts

- face un top al punctelor voastre forte, de la 1 la 24 (nu analizeaza in termeni de calitati si defecte sau trasaturi de neschimbat sau mai stiu eu ce, ci pur si simplu puncte forte)
- cititi ca lumea si cum e descris fiecare punct forte, nu doar titlurile mari, sunt o gramada de nuante pe acolo
- daca va uitati la top 5, vedeti care sunt abilitatile pe care le stapaniti cu brio si nu ramane decat sa continuati sa le folositi cu cap pentru a va atinge obiectivele.
- daca va uitati la ultimele 5, vedeti care sunt abilitatile cu care nu va intelegeti asa bine si aveti doua variante: va place ce vedeti, deci no worries (sau pas de soucis :P), sau considerati ca acelea sunt abilitati de care ati avea nevoie si atunci va concetrati energia pe a le dezvolta.
PersonalDNA
- sistem genial de inregistrare a raspunsurilor, permitand mai multe nuante decat alte teste de genul asta
- va da descrierea voastra cu cateva aspecte de lucrat la (intitulate in mod delicios "if you want to be different") + descrierea modului in care va raportati la ceilalti si ce puteti face daca vreti sa faceti altfel
- stie sa dea si script dragut si colorat pentru blog :)

Bine, bine... si?

Pai si voila de vezi, in vreo 45 de minute (caci testele au intrebari multe si dureaza un pic sa raspunzi la tot) ai doua mici oglinzi in care sa te vezi si care te indruma catre ce ai de facut tu cu tine, in functie tot de propriile asteptari de la propria persoana.


Si ajungem in sfarsit si la track record :)

In 2008, treaba sta asa:

Puncte nu-atat-de-forte pe care vreau sa le dezvolt:
Strength 19 / 24 Leadership
You excel at the tasks of leadership: encouraging a group to get things done and preserving harmony within the group by making everyone feel included. You do a good job organizing activities and seeing that they happen.

Strength 20 / 24 Forgiveness and mercy
You forgive those who have done you wrong. You always give people a second chance. Your guiding principle is mercy and not revenge.

Strength 21 / 24 Industry, diligence, and perseverance
You work hard to finish what you start. No matter the project, you "get it out the door" in timely fashion. You do not get distracted when you work, and you take satisfaction in completing tasks.

Strength 22 / 24 Kindness and generosity
You are kind and generous to others, and you are never too busy to do a favor. You enjoy doing good deeds for others, even if you do not know them well.

Strength 23 / 24 Self-control and self-regulation
You self-consciously regulate what you feel and what you do. You are a disciplined person. You are in control of your appetites and your emotions, not vice versa.

Strength 24 / 24 Modesty and humility
You do not seek the spotlight, preferring to let your accomplishments speak for themselves. You do not regard yourself as special, and others recognize and value your modesty.

Din perspectiva PersonalDNA, unde mai am de lucrat cu mine:
Appreciate the earthly, practical elements of things—there is beauty in form as well.

While you are good at thinking abstractly, focusing on details a bit more may help you discover things about the world.

Nu ma satur sa descopar chestii despre mine si sa ma modelez si remodelez :)


de facut in 2008 #1


Later edit: PersonalDNA este gasit la Smilla, iar AuthenticHappiness a ajuns la mine de la Marie, care il are de la Mirona, care nu stiu de unde il are :)

3 comments:

gorgeoux said...

Am asa un... presimt ca ambele au ajuns la tine dinspre mine, dar nu asta conteaza. Importa ca le-ai facut si ti-au folosit si ti-au placut. VIA, cel putin, poate fi reluat intr-o buna zi ;) Am sa arunc un ochi pe Lifehack, 10x.

Sandra G said...

Da doamna, nasul nu va insala decat partial :) Cu VIA am un plan la care nici aia care l-au facut nu s-au gandit... Cat despre Lifehack, ce pot sa zic - I'm addicted :D

gorgeoux said...

Se pare ca un link in sidebar la Personal DNA timp de doi ani de zile nu este de ajuns :P O sa-l pun mai sus, mai colorat, sa se asorteze cu banda Dopplr :D

Mai ales ca am reluat testul si s-a schimbat ceva pe ici pe colo, neesential -- doi ani de zile, nicio revolutie. Apropo de ceea ce mai avem de lucru: fragmentul publicat de tine este standard pentru Creator. Or avea si altceva decat Creator? Ce fel de Creator esti?

Am testul din diverse cautari online, la fel ca VIA; astept sa-ti aud ideea.

Ah, tocmai am vazut versurile Muse in sidebar! Ce chestie: eu m-am indragostit de Nina Simone dupa ce am auzit acest cantec cand aveam 17 ani. Piesa e dintr-un musical, de fapt, si anul trecut a facut un mare serviciu ultimului Bond.