Thursday, April 17, 2008

Cea mai buna zi!

Dragi si drage! Gather round! Avem un proiect nou! Era cazul sa se mobilizeze inca cineva pentru good vibes, asa ca iata la ce ne-am gandit:

Statisticile demonstreaza ca avem la dispozitie aproximativ 500 de cuvinte pentru a va atrage atentia, iar 15 am consumat deja. Asa ca vom trece direct la subiect.

Cine mai suntem si noi: la prima vedere doua bloggerite (Sandra – http://pensees-lutze.blogspot.com/ & Andreea – http://kinkymouse.blogspot.com) care s-au pus pe proiectat INCA un blog. In realitate, suntem doua persoane care intamplator au ajuns sa se cunoasca pentru ca au un numitor comun: cred in oameni.

Ce vrem noi: sa dam vesti bune despre oameni. Am tot vazut bloguri, site-uri, articole despre cat de prosti/nesimtiti/hoti/fara suflet/mitocani sunt romanii, incat ne-au intrat in vocabular expresii de genul “Numai la noi se poate intampla…”, “Asa-s romanii…”, “Traim in Romania…” etc. Oriunde ne ducem intalnim oameni nemultumiti, care se plang de ceva, nimeni nu mai are incredere in nimeni si asta s-a transformat chiar intr-un motiv de lauda, a capatat titlul de virtute. Noi vrem sa oferim o alternativa la aceasta conceptie, nu prin cuvinte si filosofii, ci demonstrand concret ca poti obtine mai multe cu toleranta sau cu un cuvant bun decat cu tupeu.

Ce ne propunem: sa contrabalansam multimea de povesti despre intamplari neplacute, sa aratam alta fata a oamenilor, sa ne intre in vocabular si expresia “Uite ca se poate…”.

Cum? Promovand un blog unde oricine poate povesti o fapta buna pe care fie a facut-o, fie a asistat la ea. El nu se doreste a fi o lectie de moralitate venita din partea noastra, nu este un cod de etica sau al bunelor maniere. Nici macar nu avem pretentia sa schimbam caractere, sau sa provocam mustrari de constiinta. Ci doar este menit sa ne ofere un zambet si sa creasca increderea in cei din jurul nostru.

Ce vrem de la voi: sa va ganditi putin si sa ne povestiti ceva (faptebune@gmail.com) . Este imposibil sa nu fi ajutat o batranica sa treaca strada, sau sa nu fi vazut un tanar care cedeaza locul in autobuz :)! Nu trebuie sa fie nimic pretentios, nu impunem un standard de “bunatate”. Incercam doar sa transformam exceptionalul in normal. Aproape ca ne-am atins limita de cuvinte si speram ca v-am trezit si mentinut atentia.

O zi buna! (http://o-zi-buna.blogspot.com)

Sandra & Andreea

P.S. Blogul nostru nu are caracter comercial, va rugam sa-l promovati (daca va place ideea) fara a va pune problema vreunui interes ascuns. Toata tarasenia asta a pornit de la o simpla postare (http://pensees-lutze.blogspot.com/2008/04/bunatateorg-7.html) care i-a facut si pe altii sa isi aminteasca fapte similare, incat am ajuns la un numar bun de povesti fara sa facem nimic. Am ajuns chiar sa ne intrebam daca oare nu facem mai multe fapte bune in viata decat rele? Aaaaa… si nici nu facem parte din vreo secta sau ceva de genul asta! :)

5 comments:

Zu said...

Chiar urmaream cu interes seria cu "bunatate"- e o idee tare buna, felicitari!

Alexandra said...

Sunteti cele mai dragute!

imbratisari calde si o sa "semnalez" si eu bunatatile din jurul meu cand va fi cazul :)

Sandra G said...

@ zu: mersiiiii! seria se muta pe "o zi buna" :)

@ alexandra: iti multumim si te asteptam cu drag cu povesti dragute! :)

ChriSmilla said...

supeer! :) sunteti cele mai dragute! :*

Sandra G said...

mersiiiii :)