Thursday, September 04, 2008

Portugalia day - days 4-9

Odata exorcizata 'burgheza', Boom a fost genial... Cine e cu adevarat curios, gaseste tot ce-i trebuie pe site-ul lor, youtube si flickr. Alice in Tara Minunilor in viziunea unui Burton luminos... Nici nu incerc sa dau detalii pentru ca nu vreau. Cu cat trece mai mult timp de la intoarcere, cu atat mi-e mai greu sa vorbesc despre ce a fost acolo, de scris nici nu se pune problema.

Ziua 9 de vacanta a fost ziua de plecare de la festival. Drumul cuibusorului nostru s-a despartit de cel al gastii care a purces spre Utopia in ziua 8, asa ca ne-am culcat relativ cuminti si relativ devreme, pregatindu-ne sufleteste pentru cei 15km de mers pe jos. Ziua 9 a fost ziua in care absolut totul a fost la fix. Ne asteptam sa facem tot 4h pe jos si la intoarcere, dar am facut doar 2. Cand am ajuns in Idanha-a-Nova parca eram chiar un pic revoltati ca a trecut asa repede :)

Am ajuns in sat la autobuz cu 10 minute inainte sa plece. Am ajuns in gara in Castelo Branco cu 20 de minute inainte sa plece trenul, un tren care ajungea cu 2h mai devreme in Lisabona fata de cel de care stiam noi. In Lisabona am mers la punctul de informare turistica, unde treaba s-a innorat un pic... Am sunat la n-spe moteluri si hosteluri, totul era plin. Ni s-a recomandat sa mergem in Bairro Alto, un cartier la 2 pasi de unde eram noi si sa luam strazile la picior, ca sunt mii hosteluri acolo si sigur gasim ceva. Zis si facut, dar 2h de umblat si urcat pe mini stradute cu sarsanale dupa noi nu au rezolvat nimic.

Pe la 9 jumate, la vreo 10 minute inainte sa ne lase nervii si spatele de tot, am nimerit la cel mai simpatic hostel, al carui patron ne-a spus cu aceeasi dezamagire in glas ca e plin si ca e plina toata Lisabona. I-am zis ca suntem obositi si frustrati, ca noi nici macar nu vrem sa ramanem in Lisabona, ca vrem doar sa dormim o noapte si a doua zi sa gasim un satuc la ocean unde sa petrecem restul saptamanii. Bart (cel mai dragut hostelier ever!) s-a luminat la fata si a zis ca stie o gazda in Cascais (statiune la ocean, la 40 de minute de tren de Lisabona) care sigur are locuri libere. "Pai si mai putem sa ajungem acolo la ora asta?" "Sigur, stai sa dau un telefon".

Si o suna Bart pe Tereza, cea mai dulce gazda ever, care - ce sa vezi! - era cu treaba in apropiere si tocmai se pregatea sa porneasca spre Cascais si nu era nicio problema sa treaca sa ne ia de manuta si sa ne duca la ea acasa. Am stat cu ea de povesti tot drumul, psiholoaga care face orientare de viata cu adolescenti scotandu-i la iarba verde... ce sa vrei mai mult de atat?! :))

De la gara ne-a luat prietenul ei Tristao cu masina in care canta Blink182... Party! Pe drum ne-au zis ca spera sa nu avem o problema cu cainii, ca ei au un labrador negru, Balthazar. Noi am intrebat daca ar avea ei o problema daca dormim cu cainele :))

Ne-am pus bagajele in camera pe la 11.30, terminati de oboseala, dar cei mai fericiti din lume. Am avut la dispozitie o camaruta cu baie intr-un corp separat din curtea casei lor, curte dotata cu un mini foisor cu canapele + o perna cu Taz. Ne-au zis ca ne asteapta de dimineata la bucatarie la micul dejun inclus in pret.

Am facut ceeeeeeele mai luuuuuungi dusuri din istorie (scuze planeta, dar se cerea...) si am adormit ca niste prunci nou nascuti :)

2 comments:

iancu said...

Fermecatoare vacanta se pare :) Bravo ;)

Sandra G said...

Cam da :)

Si a propos de 'fermecator', am ajuns azi la Lente... :)