Sunday, December 07, 2008

Domnilor...

De cand cu seria Hotcity despre bloggerite, parca incep sa se poarte fetele in blogosfera :) Cabral a lansat o provocare doamnelor si domnisoarelor, sa se dea cu parerea despre care e treaba baietilor in cuplu...

1. Sa ne asculte si sa nu ne dea sfaturi/ solutii decat atunci cand le cerem. Barbatii isi povestesc problemele pentru a primi solutii, femeile pentru a se descarca - am citit asta undeva, iar in cazul meu se aplica de minune. Cand povestesc ceva de la job/ prieteni/ shopping, nu vreau sa aud "Atunci schimba-ti jobul/ nu mai vorbi cu cutare/ nu te mai duce acolo" ci "Aham, da, serios?, uaaa si ce-ai facut? si el/ ea ce a zis? si ce o sa faci?", plus luat in brate si alintat daca e cazul :)

2. Daca locuim impreuna, sa-si arate interesul pentru spatiul comun. Nu trebuie sa spele vase si sa dea cu aspiratorul daca asta o sa-l faca sa fie mistret tot restul serii/ week-end-ului, dar sa intrebe din cand in cand cu ce poate sa ajute la "nesting" :)

3. Fara gelozie. Cand domnii incep cu intrebarile sau remarcile care indica gelozie, pentru noi mesajul implicit este unul singur: "nu am incredere in tine, demonstreaza-mi ca gresesc". Innocent until proven guilty please :D

4. Sa foloseasca miracolele tehnologiei moderne pentru a-si aminti prostiile care conteaza pentru noi. O intalnire importanta - "ia zi pisi, cum a fost?", aniversari - "la multi aaaaani!" etc. Noi functionam in doi bitzi la faza asta: daca va amintiti si faceti ceva dragut = ii pasa, ma iubeste, sunt misto, daca uitati = nu ii pasa, nu ma iubeste, nu sunt misto. Chiar si cele dintre noi care si-au dat seama ca lucrul asta e aberant si incercam sa ni-l controlam, tot nu ne iese de fiecare data :P

5. Aveti mare grija cand ne spuneti ca exageram. Da, exageram, facem din tantar armasar, ne agitam pentru fleacuri, ne dam cu capul de pereti pentru prostii, dar in momentul in care o facem, pentru noi treaba aia chiar e importanta. Incercati sa o luati ca atare si sa aplicati strategia de la punctul 1. Nu incercati sa folositi ratiunea pentru a ne domoli, functioneaza mult prea rar :)

6. Amintiti-ne ce va place la noi. Nu stiu de ce, dar avem nevoie de remindere. Ca ne sta bine o freza, ca aratam sexy intr-o bluzita noua, ca va place nu stiu ce gest, ca facem cel mai bun ceai ever... Si uite asa va cresteti sansele sa scapati de spalat vase :))

7. Nu va panicati daca auziti ceva gen "nu vorbim destul...". De obicei inseamna ca vrem sa auzim chestiile de la punctul 6.

Ma opresc aici. Multumesc pentru inspiratie, mi-am amintit de un post pe care voiam de mult sa-l scriu, despre diferenta intre femei si muieri... Va urma :)

2 comments:

runbaby said...

Te iubesc pentru postul asta, e minunat :)!

Sandra G said...

Hahahaha! Multumesc! Right back at ya! >:D<