Wednesday, April 08, 2009

MentorshipNET.com - in sfarsit o super initiativa in domeniul educatiei

MentorshipNET.com este o platforma pe care se intalnesc tinerii intre 17 si 22 de ani cu profesionisti din campul muncii.

Elevii si studentii se plang de lipsa unui sistem de "career councelling" viabil, multi isi aleg facultatile si joburile dupa cool factor, dupa ce vad la televizor sau informatii incomplete din alte surse. Pe de alta parte, oamenii de business se plang ca juniorii sunt de pe alta planeta si ca e din ce in ce mai greu sa gaseasca tineri motivati si competenti pentru entry levels.

MentorshipNET.com
permite multumirea acestor doua categorii. Tinerii au acces la informatii de prima mana de la Mentorii care lucreaza in domeniile lor de interes (ex. advertising, jurnalism, telecom... whatever). Mentorii au ocazia sa transmita informatii reale despre industria in care lucreaza si contribuie la "pre-formarea" tinerilor, astfel incat acestia sa intre in campul muncii cu un bagaj minim de cunostinte si abilitati.

MentorshipNET.com este initiat de Asociatia Oricum, in parteneriat cu Cosmote si Ministerul Educatiei, Cercetarii si Inovatiei.

Le urez sa creasca mari si frumosi si sa nu intampine niciun obstacol in misiunea lor!

Din punctul meu de vedere, MentorshipNET ar trebui sa devina noua facultate. Pana la urma, facultatea ar trebui sa te pregateasca pentru munca, nu? Ori in acest moment, invatamantul universitar nu face decat sa-ti umple mintea cu prostii de care nu te lovesti in primii ani de munca, ba chiar care pot deveni depasite pana ajungi tu Marketing Manager la stiu eu ce multinationala. Ah, si facultatea iti mai antreneaza cu succes skill-urile de trisat sistemul si dat spaga.

Cam cat de tare ar fi o facultate pe sistemul de mentorat, in care sa inveti de la oameni care lucreaza ACUM in domeniul care te intereseaza, afland informatii si dezvoltand abilitati care sa-ti foloseasca in primii ani de munca? Eu zic ca ar fi tare. Din ce in ce mai putini profesionisti au cei "7 ani de acasa" de business (cum raspunzi la mailuri, la cereri, la oferte, cum vinzi, cum te promovezi... etc.). Un sistem care te ajuta sa inveti toate lucrurile astea cat esti inca "mic" ar avea, zic eu, un super impact asupra "scenei" de business :)

No comments: